Udskift dit gasfyr

Det kan være en rigtig god idé at begynde at overveje om det snart er på tide at få udskiftet dit naturgasfyr, faktisk også selvom det er relativt nyt. Det skyldes regeringens nye klimaplan, hvor der er flere ting, som vil gøre udskiftningen mere attraktiv de kommende år. Både oliefyr og gasfyr forurener langt mere end de mere miljøvenlige luft-vand varmepumper eller fjernvarmetilkoblinger, hvor der skabes incitamenter til at gå over til dette i fremtiden.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Afgifter på naturgas øges

For at gøre det mindre attraktivt at varme vores boliger op med enten olie eller naturgas, så forøges afgifterne til dette væsentligt fremover. Der er endnu ikke kommet præcise tal herpå, men vi ved at det vil blive en del dyrere at fyre med naturgas de kommende år.


Tilskud til udskiftning af gasfyr

Det ydes dog også tilskud til når du skal udskifte dit gamle eller nyere gasfyr, så overgangen bliver så let, som mulig for boligejerne. Ved at skifte til en luft-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, så vil du kunne få et tilskud i omegnen af 15-20.000 kr., som er væsentligt større end de nuværende tilskud. Det er endnu uvist om man samtidig også kan drage fordel af håndværkerfradraget til udskiftninge, som altså kan gøre det endnu mere attraktivt. Du kan læse mere om tilskud til udskiftning af gasfyr her.


Gamle gasfyr bør udskiftes nu

Har du et gammelt gasfyr, så er det ligetil. Her er det helt åbenlyst at du skal sørge for at komme med i tilskudsordningen, så du kan slippe langt billigere end uden tilskuddet. Derudover så vil de forøgede afgifter også gøre det markant dyrere at varme din bolig op med det gamle gasfyr. Endelig er der ofte mange reparations- og vedligeholdelsesudgifter på gamle gasfyr.


Nye gasfyr bør også skiftes

Har du købt et nyt og effektivt kondenserende gasfyr indenfor de sidste år, så er det selvfølgelig en ærgerlig udskiftning af skulle foretage. Det er ikke ulovligt at beholde sit gasfyr, men på sigt vil det blive mindre og mindre attraktivt at drive det, dels pga. de forøgede afgifter, men også pga. færre og færre kunder til at opretholde gasnettet. Så vi anbefaler at få indhentet nogle tilbud og så vurdere om det alligevel ikke kan betale sig at udskifte indenfor det næste stykke tid, hvor den nye tilskudsordning kører.


Få tilbud på udskiftningen

Tilskuddet fra bygningspuljen åbnes op igen i efteråret 2022. Vi anbefaler at du allerede nu begynder at kontakte dine lokale leverandører og få nogle konkrete tilbud på udskiftningen til en varmepumpe eller om du kan blive koblet på det lokale fjernvarmeværk.

Du kan også med fordel benytte tilbudsportalen 3byggetilbud, hvor du gratis kan indhente tilbud på udskiftningen ved blot at udfylde få oplysninger.

Finansiering af udskiftningen af gasfyret

Hvis du ikke har pengene selv, så er mange banker eller leverandører ofte meget villige til at finansiere udgiften til anlægget.
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk