• Forside
  • /
  • Tilskud til udskiftning af oliefyr

Tilskud til udskiftning af oliefyr

Det er muligt at få tilskud til udskiftning af gamle oliefyr til nyere og mere effektive varmekilder, som f.eks. varmepumper eller fjernvarme. Tilskuddet bliver uddelt fra bygningspuljen, som i sin tid blev fremrykket, som følje af klimaaftalen. Der blev åbnet op for ansøgninger fra d. 15. oktober 2020 og fungerer efter først til mølle princippet, hvor puljerne åbnes op i foråret og efteråret. Næste gang er efteråret 2022.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Så meget er tilskuddet på

Tilskuddet har varieret i størrelse fra åbningen af bygningspuljen første gang og frem til nu. Tilskuddet til udskiftning af dit gamle oliefyr eller gasfyr ligger i størrelsen 13.000 kr. og helt op til 30.000 kr. hvis du skifter det gamle fyr ud med en luft-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Størrelsen på tilskuddet afhænger af hvor stor udgiften til varmepumpen er, samt om din luft-vand varmepumpe eller jordvarme pumpe er A++ mærket eller A+++ mærket. Du kan dog kun få tilskuddet hvis du ikke bor i et område med mulighed for tilkobling til fjernvarme.

Dvs. at hvis du bor i et "yderområde" uden mulighed for tilkobling til fjernvarme, så kan du altså få et solidt tilskud til et nyt og mere effektivt varmeanlæg i form af f.eks. jordvarme eller luftvarme, så det godt kan betale sig økonomisk.


Hvad koster en luft-vand varmepumpe?

Prisen på en luft-vand varmepumpe varierer meget, alt afhængig af størrelse, mærke og leverandør. Størrelsen er typisk det vigtigste parameter ift. prisen , hvor man kan få en mindre luft-vand varmepumpe til opvarmning af et hus under 100 kvm i omegnen af 100.000 kr., mens at en større til opvarmning af huse op til 250-300 kvm. kan koste op til 175.000 kr. Lige nu er markedet derudover præget af problemer med at få leveret varmepumper og høj efterspørgsel, så priserne er steget en del på det seneste.

Der kan også komme flere udgifter i forbindelse med udskiftningen, da man typisk også anbefaler yderligere isolering af ældre huse i forbindelse med etablering af luft-vand varmepumpe eller jordvarme.

Vi anbefaler altid at indhente flere tilbud på opgaven fra forskellige håndværkere, som med fordel kan gøres via 3byggetilbud.dk.


Hvordan får man tilskuddet?

Det vigtigste: Du skal søge tilskud, FØR du går i gang med dit projekt.

Du kan læse mere om hvad der gives tilskud til og hvilke tilskudssatser, som finde her på sparenergi.dk.

Herudover kan du læse om hvordan man ansøger konkret her hos energistyrelsen: Energistyrelsen om bygningspuljenFå et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Hvornår løber ordningen til?

Den netop frigivne tilskudpulje pr. 15. oktober 2020 har ikke en decideret udløbsdato, men stopper når alle midlerne er uddelt for 2020, hvilket svarer til 245 mio. kr. Puljen løber til 2026, hvor der afsættes forskellige beløb hvert år. Erfaringsmæssigt går dette stærkt, så det gælder om at komme i gang med at ansøge så hurtigt, som muligt, samt er indhente tilbud på opgaven. Det vigtigste er at man ikke må gå i gang med opgaven før at man har fået tilkendegivelse på at man har opnået tilskuddet.


Du kan også få tilskud til isolering

Bemærk at du også kan få tilskud til isolering af boligen eller udskiftning til mere energivenlige vinduer og døre. Så det kan absolut også tages med i overvejelserne omkring udskiftning af dit oliefyr.


Håndværkerfradrag for udskiftning af oliefyr

Det er ikke muligt både at få håndværkerfradrag og tilskud fra bygningspuljen til samme projekt. Ofte vil det bedst kunne svare sig at få tilskuddet fra bygningspuljen. OBS: Håndværkerfradraget er ikke længere tilgængeligt efter 1. april 2022.


Ekstra tilskud fra Totalkredit

Hvis du har et realkreditlån i Totalkredit, så er du faktisk så heldig, at du kan få yderligere et tilskud på 10.000 kr. til udskiftning af dit gamle oliefyr. Men tilskuddet kræver altså at du i forvejen er kunde hos Totalkredit. Læs mere om tilskuddet her: Tilskud fra Totalkredit til udskiftning af oliefyrModtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk